Besplatna dostava za iznos narudžbe iznad 200KM.
PričeKako spakovati Trunki kofer za djecu? Izdanje jesen-zima
Koliko stvari staje u Trunki Kofer za djecu

Kako spakovati Trunki kofer za djecu? Izdanje jesen-zima

Stizanjem zahlađenja i vremenskih prilika koje uključuju slojevito oblačenje i deblju odjeću, još jednom je otvoreno pitanje koliko stvari zaista staje u Trunki kofer za djecu?!

Sasvim prirodno, ni u jedan kofer, bez obzira na njegovu veličinu, neće stati jednak broj ljetnih i zimskih stvari. Osim toga, važno je uzeti u obzir i broj dana za koji se pakujete, uzrast djeteta, kao i način na koji pakujete stvari.

Uzimajući spomenuto u obzir, u nastavku donosimo nekoliko savjeta za pakovanje, i uz njihovo korištenje konkretan primjer u kom je spakovano dijete starosti 3,5 godine.

Broj kombinacija

Razmislite o svojim aktivnostima za svaki dan putovanja i u skladu sa njima pokušajte napraviti kombinacije, te razmotrite broj kombinacija koji je potreban po danu. Planiranje unaprijed će omogućiti da ne nosite nepotrebne stvari i da pri ruci uvijek imate spremne kombinacije.

Vertikalno pakovanje

Osim ako pored Trunkija nosite dodatni prtljag za dijete, izbjegavajte da slažete stvari jednu na drugu. Vertikalnim slaganjem unaprijed određenih kombinacija dobijate na mjestu ali i na preglednosti.

Uzrast

Vjerovatno je uzrast djeteta jedan od faktora koji u značajnoj mjeri utiču na broj potrebnih dnevnih kombinacija.
Veća je vjerovatnoća da će se manje dijete više prljati, nešto prosuti na sebe i slično, pa je to jedna od stvari koju treba uzeti u obzir pri odlučivanju o potrebnom broju kombinacija.

Mi smo se ovaj put pakovali za 5 dana, putovali smo autom i kombinaciju za presvući ako se oznoji u toku vožnje smo imali spremnu van kofera, u odvojenom ruksaku koji nosimo.

Ruksak je uz My Carry Potty Tutu jedini dodatni sadržaj koji nosimo pored Trunki kofera. U maleni ruksak obično spakujemo presvlaku, bočicu sa vodom, vlažne maramice, neku voćku i mini društvenu igru.

Za 5 dana smo spakovali 10 kombinacija, što je 2 kombinacije po danu. 

Većina kombinacija je spojena na način da su tajice ili trenerka unutar duksa, a potom su vertikalno složeni u kofer. Ispeglane i na ovaj način složene kombinacije neće se dodatno gužvati.

Pored dnevnih kombinacija spakovali smo jednu pidžamu i veći neseser u kom se nalaze: veš, potkošulje, čarape, dva para štrampli, kupaći kostim i četkica za zube.

Ispod, na fotografiji, možete vidjeti i vizuelno kako je izgledao finalno spakovan kofer, sa svim navedenim kombinacijama.

Trunki kofer za djecu

Kofer bi bio rasterećeniji da smo ga pakovali za manji broj dana ili da smo stavili manji broj kombinacija. Ipak, opšti utisak ostaje da je sasvim dovoljan za putovanje na produženi vikend.

Mi u ovom periodu nismo iskoristili sve kombinacije koje smo ponijeli. Većinu vremena smo bili u pokretu pa se u toku istog dana presvlačila samo nakon konkretnog prljanja.

Trunki kofer za djecu ima neospornu praktičnu stranu koja leži u njegovoj funkcionalnosti i ne tiče se samo pakovanja za produženi vikend, već činjenice da ga bez problema u jednom trenutku možete vući, a u drugom nositi na ramenu dok vam ruke ostaju slobodne za dijete.

Trunki kofer za djecu i putovanje avionom

Ukoliko putujete avionom, pa Trunki kofer želite iskoristiti za stvari koje će vam biti na dohvat ruke, poput jedne presvlake za dijete, neke igračke koje ćete koristiti kao zanimaciju na aerodromu, pa i male dekice, tada sigurno neće nedostajati prostora.

U tom slučaju i sam kofer će biti laganiji zbog čega ga dijete lakše može samostalno vući i voziti se na njemu dok čekate svoj let.

Trunki kofer za djecu u većini slučajeva odgovara uslovima koje avio kompanije imaju za ručni prtljag, ali ipak savjetujemo da prije putovanja još jednom izvršite provjere.

TRUNKI koferi za djecu

O savjetima za pakovanje za sezonu proljeće/ljeto smo već pisali i njih možete pročitati u našem prethodnom blog postu: Trunki koferi za djecu 3,2,1 kreni.

Kofer je dostupan u više različitih dezena, a sve dostupne varijante možete pogledati na narednom linku: Trunki kofer za djecu.

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrati se na kupovinu