Besplatna dostava za iznos narudžbe iznad 200KM.
PričePraznični pokloni za djecu i svaki budžet – Top 10 ideja i savjeta
Praznični pokloni za djecu i svaki budžet - Top 10 ideja i savjeta

Praznični pokloni za djecu i svaki budžet – Top 10 ideja i savjeta

Potraga za poklonima počinje! Svako od nas ima svoje kriterije kakav poklon treba da bude, a kakvi su to praznični pokloni za djecu i svaki budžet pročitajte u nastavku kroz naših top 10 ideja i savjeta!

Pokloni, šljokice, jelke i dječiji smijeh većinu nas asociraju na praznike, porodicu i vrijeme koje ćemo provesti sa bliskim ljudima. Upravo je vrijeme koje ćemo provesti zajedno ono na šta se vrijedi fokusirati u periodu praznika i baš zato je naš “Top 1” usmjeren na porodicu!

Top 1: Društvene igre

Društvene igre

Zaista je vrlo upitno da li postoji bolji način za provođenje zajedničkog vremena od društvenih igara. Djeca su zainteresovana za gotovo sve u šta su uključeni roditelji, pa će tako i interes za društvene igre doći spontano.

Zašto birati društvene igre je tema koju smo detaljno obradili u odvojenom članku “Društvene igre za djecu i kvalitetno provođenje vremena“, pa ako ste skeptični svakako savjetujemo da ga pročitate.

U ponudi imamo društvene igre već od uzrasta 2,5 godine. Ovo su prve igre, prilagođene najmlađem uzrastu i njihovom rasponu pažnje. Za stariju djecu tu su složenije igre, a veliki broj društvenih igara, posebno ovih za stariji uzrast, je zaista dovoljno interesantan i za odrasle igrače.

Ono što roditelje posebno privlači jeste to da za veliki broj društvenih igara imamo prevedena pravila sa engleskog jezika.

Top 2: Logičke igre

I u ovoj kategoriji raspon cijena je fantastičan i veeelika većina će pronaći jako interesantne poklone uklopive u budžet do 50KM ili manje!

Logičke igre su najčešće namijenjene samo jednom igraču, a nerijetko uključuju više nivoa težine, tako da se izazovi usložnjavaju u skladu sa uzrastom djeteta ili odrasle osobe. Dobar dio logičkih igara iz naše ponude ima nivoe izazovne i za starije igrače, pa na nekim od njih možete udružiti snage sa djetetom i pokušati zajedno!

Top 3: Igračke drvene/platnene/plišane

Praznični pokloni za djecu i svaki budžet - Top 10 ideja i savjeta

Većina drvenih igračaka je iz kategorije “igre uloga”, što obično podrazumijeva da se dijete pretvara, da preuzima nove uloge, komunicira u skladu sa ulogom ali i spontano uči o socijalnim odnosima i normama.
Ova široka kategorija uključuje sve od igračaka za kuhinju, vozila, lutkica i igračaka povezanih sa raznim zanimanjima.

Tu su svakako i didaktičke igračke za najmlađe koje, pored zabavne, uvijek imaju i edukativnu funkciju jer obično uključuju i roditeljsku aktivnost. Dobar primjer poklona za najmlađe su drvene umetaljke, te kocke i slagalice koje se takođe najčešće uklapaju u budžet do 50KM.

Top 4: Knjige

Knjige su uvijek dobar poklon. Mi u našoj ponudi trenutno imamo didaktičke knjige za najmlađe, koje će male ruke potaknuti na istraživanje, opipavanje i saznavanje, dok istovremeno uče da okreću svoje prve stranice. Iako trenutno u našoj ponudi nemamo knjige za stariji uzrast, od srca preporučujemo da ih istražite. Inspiraciju, kao i preporuku za dosta kvalitetnih knjiga za predškolski uzrast možete pronaći na nekim Instagram profilima, poput profila _jovana.a__, na kom možete pronaći preporuke za knjige, ali i druge slične profile.

Top 5: Connetix Tiles Magnetne pločice

Već smo naveli dosta prijedloga pristupačnijih poklona, pa ćemo se sada osvrnuti i na Connetix magnetne pločice koje su fantastičan poklon ukoliko se uklapaju u budžet koji ste spremni izdvojiti za poklon. Ipak, neovisno o budžetu, magnetne pločice su definitivno igračka koja se najčešće planira unaprijed. Ako ste od onih koji planiraju unaprijed, ili više osoba uzima zajedno poklon, ovo je igračka u koju se zaista vrijedi uložiti.

Magnetne pločice potiču kreativnu igru i spontano učenje kroz 2D, a kasnije i 3D gradnju građevina različite visine i stabilnosti, dok dijete zajedno sa roditeljima postaje vještije u izgradnji nekih novih, izmaštanih dječijih svjetova.

Top 6: Fotoaparati za djecu

Fotoaparati za djecu

Fotoaparati se zaista uklapaju u priču o praznicima i zajedničkim trenucima.

Prva asocijacija koju smo imali na fotoaparate za djecu kada su stigli u Lunaris jeste – Reci “ptičica”! Sjetili smo se da smo tokom odrastanja svi sigurno govorili nešto slično uz one najveće osmijehe i najsmješnije grimase ispred prvih digitalnih fotoaparata naših roditelja. Čini se da smo uvijek bili fascinirani tim malim čudesnim napravama! Zato su se fotoaparati našli na našem broju sedam.

Hoppstar digitalni fotoaparat za djecu ovo iskustvo smješta direktno u ruke vaše djece.

Top 7: Bojanke i kreativni setovi

Kada su u pitanju praznični pokloni za djecu i svaki budžet, bojanke i kreativni setovi su fantastičan primjer poklona koji će oduševiti svako dijete! Vodene bojanke za najmlađe, već od 18 mjeseci, a potom složenije bojanke za predškolski i školski uzrast, i naravno kreativni setovi, garantuju da ćete pronaći po nešto od interesa za svako dijete.

Kako smo svjesni činjenice da djeca vole da boje i da uživaju u kreativnom stvaranju, napravili smo svoju prazničnu bojanku koju ćemo ovih praznika (do isteka zaliha) dodati uz svaku kupovinu, a svoj digitalni oblik možete preuzeti ovdje “Praznična bojanka“. Bojanka je besplatna, jednostavno je preuzmite i printajte u formatu koji odgovara uzrastu djeteta! Biće nam drago da podijelite sa nama uratke vaših mališana!

I još neki savjeti

Relativno skoro smo pitali pratioce na Instagramu kako bi sebe opisali, odnosno da li su praznični pokloni za djecu nešto što planiraju ili kupovinu obavljaju u posljednji čas.

Ispostavilo se da iznenađujuće velik procenat planira unaprijed, što smo ubrzo imali priliku vidjeti i u radnji.

Kupci pričaju o praznicima, razmišljaju šta će uzeti, neki već uveliko traže pakovanje u praznične papire, a pokloni se kriju u gepeku auta!

Ovo nas je navelo na razmišljanje kako bismo mi svojim kupcima mogli olakšati ovu potragu i osmišljavanje poklona, dok poslije posla kroz saobraćajnu vrevu pokušavaju stići do prodavnice igračaka.

Tako dolazimo do savjeta koji se našao na broju osam…

Top 8: Napravite spisak djece

Napravite spisak djece kojoj želite nešto pokloniti ove praznike, i u najboljem/idealnom slučaju, odredite budžet za svako dijete.

Na ovaj način ćete smanjiti vjerovatnoću neplaniranih troškova i trčanje po poklon u zadnji čas jer ste u gužvi zaboravili kupiti poklon za jedno ili više djece!

Ukoliko planirate obići više mjesta, ovakav spisak će dodatno olakšati planiranje.

Top 9: Koristite internet

Na našem web šopu lunaris.ba možete koristiti filtere po uzrastu i kategorijama koje su vam od interesa.

Filtrirajte proizvode po uzrastu i pronađite interesantne proizvode za željeni uzrast.

Proizvode takođe možete filtrirati i po cijeni, a jednom kada imate spremne proizvode jednostavno izvršite narudžbu.

Ukoliko ste u Banjaluci, narudžba će čekati spremna u našoj radnji na adresi Bulevar vojvode Stepe Stepanović 93 a na vama je samo da je pokupite (u naredna 2 dana) kada vam odgovara.

Za ostala mjesta u BiH pošiljke pristigle do 14:00 časova šaljemo isti dan i nakon toga pokloni će ubrzo stići na vašu adresu.

Top 10: A pakovanje?? Praznični pokloni za djecu moraju biti i prikladno upakovani!

Nema problema! Bilo da ćete svoju narudžbu pokupiti u radnji u Banjaluci, ili će vam narudžba biti dostavljena brzom poštom, potrebno je samo da prilikom narudžbe navedete da želite da vam se pokloni upakuju.

U napomeni možete navesti i imena djece kojoj ste namijenili poklone, a mi ćemo ih obilježiti na odgovarajući način tako da na vama ostaje samo da ih uručite u radoznale ruke ili da to prepustite Djed Mrazu!

Trudili smo se da uzmemo u obzir gotovo svaki budžet, imajući u fokusu dijete, porodicu i zajedničko vrijeme, te se nadamo se da će vam ove ideje i savjeti bar malo olakšati potragu i svakodnevnu trku sa vremenom.

Želimo vam sretnu prazničnu kupovinu!

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrati se na kupovinu