Besplatna dostava za iznos narudžbe iznad 200KM.
Priče5 ideja šta odabrati kao poklon za praznike
poklon za praznike

5 ideja šta odabrati kao poklon za praznike

Dolaskom hladnijih dana većina nas se veoma lako prebaci na iščekivanje najblještavijeg perioda godine, kada često sa veseljem biramo poklone za djecu i drage ljude.

Međutim, ponekad se čini da je gotovo nemoguće pronaći poklon za praznike, zato donosimo 5 ideja šta odabrati kao poklon za praznike.

1. DJECO Društvene igre

Počećemo sa društvenim igrama koje su često nepravedno zanemarene u odnosu na sve što se nudi na tržištu. Već relativno rano, djeca su spremna za prve društvene igre, kroz koje će se zabaviti ali i usvajati pravila učestvovanja u zajedničkim igrama, učiti da prate red i isprate instrukcije.

Bilo da birate saradničke ili takmičarske društvene igre, vjerujemo da ćete pronaći nešto za sebe.

Društvena igra Gloutons

Za stariju djecu tu su razne teme društvenih igara koje nerijetko obuhvataju širok raspon uzrasta i dovoljno su interesantne da ih zaigraju i odrasli. Ovo je super opcija i za roditelje koji imaju stariju djecu i žele da imaju neku zajedničku porodičnu aktivnosti.

Istražite društvene igre iz naše ponude

2. Connetix Tiles magnetne pločice

Connetix pločice su fantastična igračka otvorenog tipa sa kojom zaista možete napraviti gotovo sve što zamislite.

Zahvaljujući činjenici da se igra sa njima usložnjava kako dijete raste i postaje vještije u korištenju pločica, ovo je jedna od rijetkih igračaka za koju će biti jednako zainteresovani toddleri, školarci ali i roditelji.

Osim toga, ove magnetne pločice su poklon za praznike sa kojim ne možete pogriješiti bilo da dijete već posjeduje neki set ili ne, magnetnih pločica ne može biti previše!

Poklon za praznike

Istražite dostupne Connetix Tiles setove

Setovi su STEM zasnovani i dominantno se razlikuju po broju dijelova ali i svojoj namjeni.

Starijoj djeci, pored setova za gradnju mogu biti interesantni i Ball Run setovi sa lopticama i tunelićima, koji iako ne sadrže klasične geometrijske oblike pružaju mnogo opcija za igru, posebno ako su nadogradnja na neki od Creative setova iz ponude.

Cijena jeste viša u odnosu na neke druge stvari sa ovog spiska, ali magnetne pločice su nešto u što u nekom trenutku vrijedi uložiti, što se planira i nadograđuje tokom vremena.

Više o Connetix Tiles magnetnim pločicama možete pročitati ovdje.

3. Drvene igračke

Razvoj djeteta obilježavaju različite faze, a drvene igračke imaju zaista veliku vrijednost u tom procesu odrastanja. Dijete je to koje treba da koristi igračku na razne načine, da usvaja nove vještine, proizvodi zvukove, oponaša radnje i procese realnih životnih aktivnosti.

Od prvih umetaljki, preko drvenih kockica, do malih drvenih vozila, pruga, garaža, setova za čaj, kućica za lutke i malih alata. Drvene igračke nerijetko potiču socijalnu razmjenu kroz igru uloga, učenje po modelu i posljedično razumijevanje raznih svakodnevnih situacija.

Drvene igračke su napravljene da traju, i ukoliko se čuvaju sigurno će ih koristiti još nekoliko generacija, zahvajujući čemu su idealna opcija kao poklon za praznike.

Pogledajte izbor drvenih igračaka

4. Edukativne i logičke igre

Praznici često podrazumijevaju mnogo slatkiša i grickalica koji u jednom trenutku napune sve slobodne ladice većine domaćinstava.

Ipak, uz interesantne edukativne i logičke igre, poklon za praznike može biti dugotrajnija, pristupačna varijanta koja će obogatiti svaki dječiji paketić.

Izbor je zaista velik i jedini problem može nastati u teškoći da se odlučite za samo jednu opciju.

Istraži ponudu

5. Kreativni setovi

U sezoni praznika, kada nerijetko biramo da ukrašavamo slatkiše i pravimo ukrase, ne treba zanemariti ni setove koji će podstaknuti kreativno izražavanje djece.

Zahvaljujući svojoj prilagodjenosti uzrastu krajnji rezultet će biti efektan, i prikladan da se iskoristi kao dekorativni dodatak nekog dječijeg kutka u kući.

Vidi kreativne setove

Poklon za praznike je i nešto više

Možda ste primijetili da gotovo sve stvari sa ovog malog spiska povezuje “zajedničko provođenje vremena”, i druženje sa roditeljima kao najbitnija komponenta dječije igre, odrastanja i svakako praznika.

Dijete će pokazati veći interes za igračku ako se igrate sa njim, ako pokažete kako se igračka koristi i uključite se u neku malu igru imitacije.

Prijedlog za za zajedničku prazničnu aktivnost

Poklon za praznike
Preuzmi: Praznična aktivnost – PDF
Crteže možete završiti sa djetetom lijepeći lampice koje ćete prethodno pripremiti, a starija djeca mogu sama da izrežu oblike koje će lijepiti, od samoljepljivog papira ili koristeći ljepilo.

Želimo vam sretne praznike

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrati se na kupovinu